Anmeldelser af alt mellem himmel og jord

Undgå kulde på løjperne og lugt i baren

Det er vigtigt at vælge det rigtige skiundertøj inden du drøner eller flyver mod sæsonens ventende løjper og de mange timers underholdende, fysisk udfoldelse på de snedækkede bjergsider. Afterskiing er trods alt heller ikke super sjovt, hvis du lugter som om, du har løbet en maraton inden du møder op i baren. For hvem har egentlig tid til at skifte tøj mellem ski- og bartur, når det kommer til stykket?

Derfor skal din skiundertrøje være af bedre kvalitet end det sæt vinterundertøj, du normalt bruger på dine traveture med familien i det danske efterår.

Valg af skitøj og skiundertøj

For at undgå at komme til at fryse når du står stille eller sejle over af sved, når du bevæger dig, skal du fra starten fravælge bomuld når vi taler skiundertøj og skitøj. Det er elendigt til at lede fugt væk fra kroppen. Derfor bliver det koldt, når du stopper op og tøjet er vådt af sved.

Vælg et syntetisk materiale, en blanding mellem syntetiske materialer og uld eller simpelthen et sæt i 100 procent uld. En skiundertrøje i rene syntetiske materialer vil være ok, så længe du befinder dig på løjperne, men når du stikker hovedet ind i baren om aftenen, vil det sandsynligvis kunne lugtes. Kunststofferne er nemlig værre til at tage imod og holde fast på lugt, end uld er. Uldundertøj kan derfor bruges flere dage i træk og holder dig også rigtig godt varm ude på løjpen. Hvis du vil gøre lidt ekstra for at slippe for lugt og gøre dit skiundertøj endnu bedre til at holde på varmen, skal du så vidt muligt sørge for at skylle det igennem med vand, når du tager det af. Hæng det til tørre i solen bagefter, hvis det er muligt.

Læs mere om skitøj her!

Share

Tags: , ,

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.