Anmeldelser af alt mellem himmel og jord

Løbetøj – Hellere tre tynde lag, end to tykke

Vælg den rette påklædning (foto Eventyrsportdk)

Vælg den rette påklædning (foto Eventyrsportdk)

Danskerne er vild med at løbe. Fokus på motion har virkelig sat en dagsorden for os, og løb er forholdsvist nemt at komme i gang med. Er du en af dem, som skal til at stå med løbeskoen ude af døren for første gang? Så skal du have fat i det rigtige løbetøj. Der er mange forskellige producenter at vælge mellem, men det er vigtigt bare at huske på: ”Hellere tre tynde, end to tykke.”

Lag-på-lag er utrolig in

Der er selvfølgelig tale om, at det er langt bedre at have tre tynde lag på end to lidt tykkere. Forudsat at det er tre rigtige lag. En af ideerne med de mange lag er, at du så kan tilpasse temperaturerne meget bedre. Har du kun to lag på, bliver du måske voldsomt nedkølet, hvis du tager det yderste af. Det er den direkte vej til forkølelse. Men tre lag gør det nemmere for dig at regulere.

Ifør dig for eksempel en tynd svedtransporterende undertrøje på, en langærmet svedtransporterende ud over den og så en slags windbreaker som kronen på værket. Det kan være sværere på benene. Der kan du nok godt nøjes med to-lag, men tjek lige vejret, før du tager din første tur.

Se eksempler på godt løbetøj her!

Er du interesseret i at læse flere artikler? Se eksempelvis Rygsække – Bagage til en hver lejlighed og Vandrestøvler – Turens vigtigste udstyr.

Share

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.