Anmeldelser af alt mellem himmel og jord

Et liggeunderlag skal købes til turen

Et liggeunderlag er komplet uundværligt (foto eventyrsport.dk)

Et liggeunderlag er komplet uundværligt (foto eventyrsport.dk)

Et liggeunderlag er uden tvivl den mest praktiske gadget til din overnatning, da fylder og vejer lidt. Til gengæld er gamle liggeunderlag ukomfortable, hårde og flade, og du bør derfor skifte det gamle pap ud med nyt og lækkert. Liggeunderlaget har fået ry for at være dårligt og give øm ryg, men sådan behøver det ikke at være længere.

Det er til gengæld vigtigt, at du ikke medbringer samme liggeunderlag til ture med vidt forskellige formål på forskellige breddegrader på forskellige årstider. Det er en generel regel med all out-door og campingudstyr. Mange fornyer sjældent sit udstyr og genbruger alt for længe. Man må aldrig gå ned på udstyr, og det rette udstyr kan redde enhver tur.

Nye liggeunderlag giver super komfort

Nye liggeunderlag findes i mange forskellige modeller og kvaliteter. Skal du vandre i kuperet terræn, hvor du kan risikere at skulle ligge skævt og skråt natten igennem, så kan det være en god ide med et liggeunderlag, der har lækkert grib på bagsiden. Det kan blandt andet bestå af små riller i overfladen. På den måde undgår du at rutsje natten igennem.

Skal du sove på kolde breddegrader, eller er du på tur om vinteren eller befinder dig højt oppe, hvor temperaturerne altid er lavet og vinden hård, så kan det være en god ide med et nyt lækkert liggeunderlag, der indeholder dun og fjer eller fibre. Disse liggeunderlag isolerer bedre mod jordens kulde, og du undgår derfor at blive afkølet på den side af kroppen, der har kontakt mod jorden. Disse liggeunderlag må ikke pustes op med munden, fordi ens varme ånde får dunene til at klumpe sammen.

Køb dit nye liggeunderlag her: http://www.eventyrsport.dk/soveposer-mv/liggeunderlag.html

Share

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.