Anmeldelser af alt mellem himmel og jord

En sovepose skal købes til formålet

Sovepose er et vidt begreb. Skal du på festival eller fjeldtur? (foto eventyrsport.dk)

Sovepose er et vidt begreb. Skal du på festival eller fjeldtur? (foto eventyrsport.dk)

En god nats søvn er essentiel, hvis du vil mest muligt ud af dine vågne timer. Det gælder også på festivalen, vandreturen eller campingferien! Soveposen er derfor en af dine vigtigste ting på tjeklisten, når du begiver dig af sti af sted.

Du kan sjældent købe en sovepose, du kan bruge til alle behov, da soveposen til fjeldturen med garanti ikke egner sig til en campingferie i Italien eller en fugtig festival.

De vigtigste parameter, når du skal se på ny sovepose, er temperatur, størrelse, fyld og vægt.

Vælg den rette sovepose

Kun du ved, hvor varm din sovepose skal være. Det afhænger i høj grad af, hvor du skal bruge den henne og på hvilken årstid, men også kun du ved, om du foretrækker det koldt eller varmt, når du sover.

De fleste soveposer laves med fiber og dun. Med soveposen gælder samme principper som med dynen der hjemme. Fiberposen er oftest billigst, men dun isolerer bedre og holder derfor bedre varmen. Jo flere dun, des større bæreevne, hvilket vil sige at soveposen føles lunere og blødere. Soveposer af dun vil dog oftest være dyrere, så skal du blot en tur på sommerfestival, vil det ikke være nødvendigt med en dunpose.

Din sovepose skal som hovedregel være en smule længere, end du selv er. Du skal kunne ligge i den uden at blive afkølet og ryge ud af den, når du vender og drejer dig. Den må dog ikke være for stor, fordi din krop så skal bruge unødigt med kræfter på at varmen den tomme luft op i posen.

Køb en sovepose her: http://www.eventyrsport.dk/soveposer-mv.html

Share

Tags: , , ,

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.