Anmeldelser af alt mellem himmel og jord

Det første skridt som mini-triatlet

Starter du træningen til vinter? så klæd dig godt på! (foto eventyrsport.dk)

Starter du træningen til vinter? så klæd dig godt på! (foto eventyrsport.dk)

Stort set alle motionister når et punkt, hvor man trænger til mere udfordring i træningen. Somme tider er variation i træningen ikke nok, og der er brug for noget mere udfordring. Det kan være du husker tilbage på suset og adrenalinen i kroppen, da du kom i mål efter dit første løb. Hvis du leder efter udfordringen og suset i maven, kan det være du skal give dig i kast med et mini-triatlon. Det er en udfordring alle motionister kan gennemføre, og langt de fleste nybegyndere kan træne sig op til.

Fordelen ved at være begynder til et mini-triatlon er, at du lynhurtigt kommer i form, da du trner hele tre sportsgrene på samme tid. Derudover bruger du alle muskler i kroppen, derved mindsker du sportsskader og endeligt får du en meget afvekslende træning, som vedligeholder motivationen.

Et mini-triatlon består af tre sportsgrene: svømning, cykling og løb. Du starter med at svømme 400 meter, hvorefter du cykler 20 km og endeligt løber 4 km. Det er selvfølgelig forskellige hvad enten man stræber efter en bestemt tid eller blot at gennemføre. Hvis du træner op til at gennemføre på tid, er det vigtigt du lægger vægt på følgende:

Find dine svagheder

Der er ingen triatlet, som er lige gode til alle tre sportsgrene. Hvis du kender dine forcer, må du også kende dine svagheder, og det er dem som skal i fokus. Det er dine forcer du vinder tid, men det kræver at træne ekstra godt op der hvor du har det svageste punkt. Hvad enten det er svømning, løb eller cykling, skal du være fokuseret på at bruge ekstra tid på den pågældende sportsgren.

Udstyr

Det kræver i virkeligheden ikke meget udstyr for at kunne dyrke et mini-triatlon. I store træk kræver det en cykel, en hjelm og et par løbesko. Den seriøse triatlet, vil investere i en tri-dragt, som er en dragt man kan have på mens man svømmer, cykler og løber. Det er en dragt, som er beregnet til at have på i længere tid og som er svedtransporterende.

Fordelen ved at dyrke mini-triatlon er, at det er en meget alsidig sportsgren, som træner alle muskler i kroppen. Du vil finde det meget motiverende og sjovt at dyrke mini-triatlon, da det er tre forskellige sportsgrene. Særligt i disse vintermåneder, hvor det kan være svært at snøre løbeskoene, er det med at komme i svømmehallen og svømme nogle baner.

Share

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.